Teknoloji

Meta’dan büyük kayıp: 400 milyon dolara alındı, 53 milyon dolara satıldı

İngiliz Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), GIPHY’nin Meta tarafından satın alınmasının sosyal medya platformlarında rekabete yol açtığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. Yapılan inceleme sonucunda GIPHY’nin satışına karar verilmiştir.

Meta, GIPHY’yi üç yıl önce tam olarak 400 milyon dolara satın aldı. Şu anda Shutterstock, GIPHY’yi yalnızca 53 milyon $’a satın aldığını ve bu yıl için çok fazla gelir elde etmeyi beklemediğini açıkladı.Shutterstock, çevrimiçi gördüğünüz birçok fotoğrafın haklarına sahip şirkettir.

Shutterstock’a göre, GIPHY’nin satın alınması, üretken AI ve meta veri stratejisini güçlendirmesine izin verecek. Shutterstock, üretici yapay zekayı kullanarak, müşterilerinin içeriklerini geliştirmek için erişebilecekleri görsel sayısını büyük ölçüde artıracak.

Shutterstock, GIPHY için reklam planlarını çok ayrıntılı bir biçimde açıklamadı. Ancak GIPHY gibi devasa bir kütüphaneyi bünyesine katmış olması değerli bir gelişme. Artık reklamverenlere ve markalara GIF çıkartmaları sunabilecek.

Şirket artık daha fazla reklamverene ulaşacağı için daha yüksek fayda da elde edebilir. Bakalım büyük bir kayıp yaşayan Meta’nın bir sonraki atılımı ne olacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu